Guide till en Naturlig Hudvårdsrutin

Vårda din hud på ett skonsamt sätt samtidigt som du minskar din påverkan på miljön. Genom att använda naturliga hudvårdsprodukter kan du vara säker på att inte få i dig hormonstörande ämnen, microplaster eller annat som varken är bra för huden eller miljön.  Här är en steg-för-steg guide för att skapa en naturlig hudvårdsrutin.

Steg 1: Makeupborttagning

Om du använder makeup är det viktigt att ta bort allt smink från ansiktet för att undvika att porer täpps till och för att låta huden andas fritt under natten. Välj en mild och naturlig makeupborttagningsprodukt som är skonsam mot huden och inte innehåller hårda kemikalier eller alkohol. Olika oljebaserade rengöringsmedel kan vara ett utmärkt val, såsom kokosolja eller jojobaolja, då de effektivt löser upp smink samtidigt som de återfuktar huden.

Produkter för makeupborttagning

Steg 2: Rengöring

Efter att ha avlägsnat sminket är det dags att rengöra huden för att ta bort överflödigt fett, smuts och orenheter som kan ha samlats under dagen. Välj en ansiktsrengöring som är speciellt formulerad för din hudtyp. Naturliga ingredienser som aloe vera, grönt te och kamomill kan vara lugnande och återfuktande för huden samtidigt som de ger en effektiv rengöring. Massera försiktigt rengöringsmedlet på fuktad hud och skölj sedan noggrant med ljummet vatten.

Rengöringsprodukter för ansiktet

Steg 3: Återfuktning

Efter rengöring är det viktigt att återfukta huden för att behålla dess elasticitet och mjukhet. Välj en naturlig fuktighetskräm som passar din hudtyp och innehåller näringsrika ingredienser såsom sheasmör, kokosolja eller arganolja. Dessa naturliga ingredienser hjälper till att återfukta huden på djupet utan att täppa till porerna eller lämna en oljig känsla. Applicera fuktighetskrämen jämnt över ansikte och hals och massera försiktigt in den med mjuka cirkulära rörelser tills den absorberats helt av huden.

Återfuktande produkter 

Tillbaka till blogg