Fem anledningar att byta till aluminiumfri deodorant

Vi har nog aldrig varit så medvetna om vad vi gör med vår hud. Men att ta hand om sin hud handlar om mer än vad du smörjer ansiktet med.  De senaste åren har deodoranter hamnat i blickfånget, och speciellt antiperspiranter som innehåller aluminium, ett ämne som kan vara extremt dåligt att använda över lång tid. 

Här är fem anledningar till varför du bör överväga att använda en aluminiumfri deodorant:

1. Naturliga ingredienser 

Våra aluminiumfria deodoranter är tillverkade med naturliga ingredienser från växtriket vilket minskar risken för hudirritation och allergiska reaktioner. De innehåller till exempel ämnen som kokosolja, sheasmör och eteriska oljor.

2. Minskad hälsorisk

Forskning har kopplat aluminium till olika hälsorisker, inklusive bröstcancer och Alzheimers sjukdom. Även om forskningen inte är entydig, kan det kännas skönt att minimera sin exponering för potentiellt skadliga ämnen. 

3. Bekämpar lukt effektivt

Naturliga deodoranter behöver inte vara mindre effektiva än traditionella varianter.  En naturlig deo använder naturliga antibakteriella medel som till exempel bakpulver och zinkoxid för att neutralisera lukt och hålla dig fräsch hela dagen.

4. Bättre för miljön

Våra aluminiumfria deodoranter kommer i återvinningsbara eller nedbrytbara förpackningar, vilket gör dem till ett bättre val för miljön. 

5. Bättre för din hud

Aluminiumfria deodoranter tillåter huden att andas och kan förbättra hudens hälsa på lång sikt. De naturliga ämnena i deodoranten minskar risken för inåtväxande hårstrån och hudirritation som kan orsakas av traditionella antiperspiranter.

Att byta till en aluminiumfri deodorant kan ha många fördelar för både din hälsa och miljön. Med naturliga ingredienser, minskade hälsorisker och effektiva luktbekämpande egenskaper är dessa deodoranter ett hållbart och hälsosamt val.

Tillbaka till blogg